Prosjekt brief
IDG3750 Sensorisk og berøringsvennlig interaksjonsdesign IDG3750
Bærekraftige påminnelser er en løsning for å fremme de 17 bærekraftsmålene på en måte at studentene kunne kjenne seg igjen og samtidig gi rommet et fargespill. Løsningen falt derfor på å gi vinduene farger med innhold om bærekraftsmålene. 
BAKGRUNN
Oppgaven i dette emnet var å designe en sensorisk og berøringsvennlig løsning for å gjøre studenter ved Fakultetet for Arkitektur og Design mer oppmerksom på bærekraftsmålene.

MINE OPPGAVER
Jeg var 1 av 3 interaksjonsdesignere på gruppen. Dette prosjektet var gruppebasert, og vi samarbeidet om oppgavene hele veien. Enkle ting som ideering og skissering jobbet vi med alene, før vi tok det opp i fellesskap.

PROSESS
Metoder: brainstorming, skissering, lo-fidelity prototyping, personas, scenarioer, mid-fidelity prototyping.
Verktøy: Google Docs, Miro, Adobe Photoshop

PROSESS FØR PROTOTYPING
For å komme i gang gjennomførte vi litt brainstorming, for å finne ut hva vi satt inne med av tanker, og for å se hva vi ville gjøre med rommet. Vi var tidlig i gang med at vi ville inkludere alle de 17 bærekraftsmålene, og ikke bare noen. Vi ønsket å ha noe fysisk oppe i klasserommet, som kunne være synlig og tilgjengelig til en hver tid. Vi så for oss å bruke inngangen inn til Verkstedet, men fant fort ut at om noe ble hengt opp her, ville det fort bli forbigått, og ikke lagt merke til. Fokuset havnet derfor på å bruke selve klasserommet, ved å ha noe hengende fra taket, bruke stolpene, vinduene eller stolene. For klargjøring til prototbypingen lagde vi skisser og brukte photoshop til å lage en visuell tegning av hva vi ønsket å jobbe videre med. 

PROTOTYPING PROSESS
Vi ønsket å gjøre skissene til virkelighet, og begynte å dekorere selve inngangen. Selv om vi visste at dette ikke kom til å være løsningen, ville vi likevel prøve det ut for å se hvordan det ville bli, og om dette kunne kombineres med de andre løsningene. Vi falt fort bort fra å bruke inngangen, og fokuserte heller på det inne i selve rommet. Vi lagde ulike trekk til å ha over stolryggene, i de ulike bærekraftsmålene, og noen former som kunne henge fra taket. Etter alle disse testene, valgte vi til slutt å fokusere helt på vinduene og potensialet som lå her.

Problemet vi ville løse her, var å få inn alle de 17 målene inn i de 12 vinduene. Vi testet ulike ideer digitalt, før i gikk til verks fysisk på vinduene. En ide var å lage en reise gjennom målene, eller å kombinere 2 mål på noen av vinduene. Vi innså til slutt at dette kom til å bli forstyrrende med for mye elementer og informasjon. Vi valgte derfor å gå for de målene som Fakultet for arkitektur og design fokuserer på gjennom studiets løp, og de målene vi mente ga mest for hvert enkelt individ. Vi lagde derfor en fysisk liten prototype i papp som vi kuttet ut, og festet et glass inni. Vi markerte opp vinduene, og begynte å legge løst frem hva vi ville gjøre, før vi til slutt endte opp med 6 ulike mål. Her vil det være 1 rute med farge med nummeret til målet, med ruten ved siden av som skal innholde noe kunnskap om målet. Denne prototypen ble fremstilt på denne måte, slik at vi kunne visualisere hvordan vi ønsket at et sluttresultat skulle se ut, uten å bruke for mye ressurser på selve vinduene om det ikke ble riktig for oss. For den berøringsvennlige delen ønsket vi å bruke vinduskarmen til en plass hvor det kan festes naturlige ting som for eksempel mose, slik at man kan føle seg mer i ett med miljøet til målet. 

FREMTIDIG UTVIKLING OG FORBEDRINGER
​En videre utvikling av denne prosessen ville vært å finne ut nøyaktig hvilken informasjon man vil bruke, og begynne å få dekorert vinduene i Verkstedet for å se hvordan det ville sett ut. 

You may also like

Back to Top